κυπαρισσια διαμονη for Dummies

Διατηρώντας, λοιπόν, μέχρι σήμερα ανέπαφα από τον μαζικό τουρισμό το παραδοσιακό χρώμα και την υπέροχη γραφικότητά του, το Κυπαρίσσι, που συναντάται σχεδόν κρυμμένο στην άκρη της Λακωνίας, οφείλει την ονομασία του στα πολλά κυπαρίσσια που βρίσκονται στην περιοχή και αποτελεί έναν ανεξάντλητο προορισμό γεμάτο με μαγικά τοπία.

Με όλα τα ακίνητα της αγοράς, προβολή σε χάρτη, χωρίς διπλές και τριπλές αγγελίες για το ίδιο ακίνητο, έξυπνη ταξινόμηση και πολλές ακόμα μοναδικές δυνατότητες.

Καλησπέρα! Θα σας ταίριαζε και ο Αβλέμονας σαν περιοχή, που είναι κοντά στην παραλία και έχει όλα αυτά που ζητάτε και είναι λίγο πιο ήσυχα. Η Χώρα και το Καψάλι έχουν πιο έντονη ζωή, που σημαίνει και πιο πολλές επιλογές για ταβερνάκια και γκουρμέ μαγαζιά.

Ο Χριστός είναι η ιδανική επιλογή για να μείνετε αν αγαπάτε τη νυχτερινή ζωή και σας αρέσει να ξενυχτάτε. Την ημέρα μπορείτε να σεργιανίζετε στις κοντινές παραλίες (Να, Μεσακτή, Αρμενιστή) και το βράδυ να μένετε στο χωριό με ασφάλεια, χωρίς να χρειάζεται να οδηγήσετε.

Η αρχιτεκτονική του έχει παραδοσιακά στοιχεία με γραφικά δρομάκια.

Το κοινό ή αειθαλές κυπαρίσσι είναι ένα κωνοφόρο δέντρο που συναντάμε σε πολλές περιοχές της νότιας Ελλάδας να φυτρώνει μόνο του, ιδανικά get more info προσαρμοσμένο στο κλίμα πολλών μεσογειακών χωρών όπως της Κύπρου, του Λίβανου και της Ιταλίας.

Τέτοια δροσιά ούτε φθινόπωρο στην… Αθήνα. Ιδανική η απογευματινή αυτή ώρα και για περίπατο στο σκιερό μονοπάτι που πάει στο ξωκλήσι του Αη Γιώργη, δεξιά πάνω από το Μώλο όπως κοιτάς τη θάλασσα, ή μέχρι το Φάρο.

Κατά την αρχαιότητα το χωριό αποτελούσε ένα από τα πιο γνωστά θεραπευτήρια, με τους ασθενείς- επισκέπτες του να μπαίνουν σε γούρνες που ήταν λαξευμένες στο βράχο, οι οποίες γέμιζαν με ιαματικό νερό που ανάβλυζε από το βουνό.

Η διαμονή στο Μαγγανίτη μπορεί να σας περιορίσει με τις μετακινήσεις, αλλά είναι εξαιρετική επιλογή για να μείνετε ένα δυο βράδια.

Σε κοντινή απόσταση θα βρείτε και την μαγευτική παραλία Καλαδί.

Κυπαρίσσι: Το ανεπιτήδευτο παραθαλάσσιο στολίδι της Λακωνίας

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες, εκτός από μία αναφορά του Παυσανία στο έργο του «

» που σημαίνει κύρτωμα. Κατά τα Ρωμαϊκά και τα πρώτα Βυζαντινά χρόνια, τα ίχνη της αρχαίας πόλης χάθηκαν.

Τα ορεινά χωριά Χάρακας, Λαμπόκαμπος, Πιστάματα διατηρούν στο ακέραιο τον ορεινό χαρακτήρα τους και παρουσιάζουν έντονο αρχιτεκτονικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *